skappeloslo

Med kjærlighet for strikk

Det var rett etter jul 2011, og jeg skulle endelig bevege meg oppover i fjellheimen og tilbringe noen rolige dager på hytta til en god venninne.
Som vanlig betydde det en ufattelig mengde herlige romatiske filmer og et strikkeprosjekt. Siden det er nokså vesentlig å få med seg litt av innholdet i filmen man ser, var det viktig at strikkeprosjektet ikke ble altfor komplisert. Valget ble derfor en enkel romslig genser av mykt garn som ikke klødde, og den skulle være ferdig før juleferien var over.

 

Det fiksa jeg! Vel hjemme i byen ble min yngste datter yr av begeistring og adopterte genseren umiddelbart. Siden hun skulle avbildes i Costume med sine favorittplagg ble det naturlig for henne å ha genseren på trykk.

Dermed var det bare for meg å gå i gang med min andre genser. Min eldste datter Maria så at dette var en genser der hennes gravide mage kunne få god plass under hele svangerskapet, og ønsket seg en i bursdagsgave.

Det ble en kamelfarget variant som hun elsket helt tynnslitt. Siden hun er en ivrig blogger tok det ikke lang tid før leserne kommenterte genseren, og dermed startet det som ble sommerens store farsott.

maria-costume
marthe-costume

At en så enkel genser skulle vise seg å bli så populær var et mysterium for oss inntil vi skjønte hva det hele dreide seg om. Det var ikke bare plagget, men like mye selve prosessen med å lære seg å strikke som trigget så mange den sommeren 2011.

 

Skappelgenseren ble starten på vår merkevare SKAPPEL. Siden den gang har vi hatt en rekke kolleksjoner der fokuset alltid har vært å tilby strikkesett med enkle strikkeoppskrifter og kvalitetsgsarn, som gjør at hvem som helst kan klare å strikke sitt drømmeplagg. Det er ingenting som varmer mitt hjerte mer enn at flere kan finne gleden i å skape noe selv!

 

– Dorthe Skappel

 
R1-05892-0006

Er du nybegynner?

Alle kan lære seg å strikke, det er et løfte vi med hånden på hjertet kan gi deg! Har du pågangsmot og lyst er ikke bare strikking noe du får til, men du vil merke at det følger med en rekke gode følelser på veien.

 

De fleste som starter å strikke, slutter aldri. Tenk at du kan skape noe helt selv! Ingenting slår følelsen av å bruke tid på å skape noe, for så å høre de som sier ”Hvor har du kjøpt den genseren der?” og kunne svare ”Den har jeg laget helt selv!”

 

Instruksjonsvideoene våre hjelper deg å sette i gang!

 

Vil du se flere videoer kan du klikke HER.

 

Anbefalt førstegangsprosjekt

Skappelgenseren er bestående av fire deler. Et forstykke, et bakstykke og to ermer. Disse syr du sammen tilslutt, og vipps har du en strikkegenser du har laget helt selv!

 

Kommer du deg gjennom strikkesettet til Skappelgenseren er du allerede langt på vei til å bli en super-strikker! Du lærer hvordan du strikker rettmasker og vrangmasker, legger til masker og feller av masker. Dette er de teknikkene som brukes for å strikke de aller fleste plagg fra oss.

skappel-strikkesett-skappelgenseren