Heklede blomster - Skappel x Ida Broen

Oppskrift

MÅL:

Liten blomst: Diameter ca. 6–7 cm

Stor blomst: Diameter ca. 8–9 cm

 

GARNMENGDE:

Liten blomst:

Frisk Mørk Lilla 805 50 gram

Frisk Gul 810 50 gram

Stor blomst:
Frisk Lys Lilla 804 50 gram

Frisk Mørk Lilla 805 50 gram
Frisk Gul 810 50 gram

 

VEILEDENDE HEKLENÅL: Heklenål nr. 3,5

 

VANSKELIGHETSGRAD: 1

 

HEKLEFORKORTELSER:

Lm = luftmaske

Kjm = kjedemaske

Fm = fastmaske

St = stav

LITEN BLOMST
Lag en Magisk Ring med heklenål nr. 3,5 og Gul slik:
Lag en startknute/slip-knot. Hold heklenålen med startknuten i høyre hånd. Lag en passe løs lm = 1. lm. Åpne venstre hånd med håndflaten mot deg. Legg den korteste tråden fra startknuten nedenfra og over håndflaten, ned langs baksiden, og opp igjen over håndflaten, slik at du har tråden to ganger over håndflaten og heklepinnen med startknuten over tuppen av pekefingeren. Før heklepinnen under/bak begge trådene i håndflaten og hent en løkke tilbake fra garntråden. Du har nå to løkker på heklepinnen. Trekk garntråden gjennom begge løkkene = 1. fm. Hekle videre i løkken: *1 lm 1 fm*, gjenta fra * til * 6 ganger til, det hekles både rundt tråd-enden og tråden som danner ringen. Trekk deretter i tråd-enden og stram sammen til en ring = Magisk Ring. Avslutt omgangen med 1 kjm i første lm = 1. omgang.

 

Se instruksjonsvideo hvordan hekle Magisk Ring.

 

2. omgang: 1 lm, deretter hekles 2 fm i hvert mellomrom mellom lm og fm fra 1. omgang = 14 fm. Avslutt omgangen med 1 kjm i første fm.
3. omgang: 4 lm, *hopp over 1 maske, 1 fm i neste maske, 3 lm*, gjenta fra * til * ut omgangen = 7 lm-buer. Riv av tråden og trekk den gjennom første lm.
4. omgang: Skift til Mørk Lilla og fest tråden med 1 kjm i begynnelsen av første lm-bue. *1 fm, 1 st, 1 dobbel st, 1 trippel st, 1 dobbel st, 1 st, 1 fm i lm-buen*, gjenta fra * til * ut omgangen. Riv av tråden og trekk den gjennom kjm i første lm-buen.

broderingsblomst1
SkappelxIdaBroen broderingsblomst

STOR BLOMST

Lag en Magisk Ring med heklenål nr. 3,5 og Mørk Lilla slik:
Legg garntråden inni venstre hånd og la tommelen holde fast tråd-enden nederst på venstre lillefinger. Surr tråden en gang rundt peke- og langfingeren, tråden som surres skal legges over den andre tråden og flytt tommelen opp til der trådene krysses på pekefingeren. Trekk tråden gjennom løkken på peke- og langfingeren med heklenålen og stram passe løst til med tråd-enden. Løkken må være stor nok til å passe rundt en stor drue. Hekle 1 lm med garnet fra nøstet. Hekle videre 6 fm i løkken, det hekles både rundt tråd-enden og tråden som danner ringen. Trekk deretter i tråd-enden og stram sammen til en ring = Magisk Ring og avslutt omgangen med 1 kjm i første fm = 1. omgang.

 

Se instruksjonsvideo hvordan hekle Magisk Ring.

 

2. omgang: Hekle 1 lm, deretter hekles 2 fm i hver maske = 12 fm. Avslutt omgangen med 1 kjm i første fm.
3. omgang: Hekle 4 lm, *hopp over 1 maske, 1 fm i neste maske, 3 lm*, gjenta fra * til * ut omgangen = 6 lm-buer. Riv av tråden og trekk den gjennom første lm.
4. omgang: Skift til Gul og fest tråden med 1 kjm i første lm-bue. Nå skal de hekles 2 ‘bobler’ i hver lm-bue slik: *kast tråden om heklenålen, stikk den under lm-buen og trekk opp tråden, la den nye tråden være like lang som du ønsker lengden på boblen = 3 masker på heklenålen. Gjenta 1 gang til på samme måte = 5 masker på heklenålen. Kast tråden om heklenålen og trekk tråden gjennom alle maskene, hekle 1 lm = 1 boble. Hekle 1 boble til i samme lm-bue på samme måte. Hekle 1 lm*. Gjenta fra * til * i hver lm-bue = 12 bobler. Avslutt omgangen med 1 kjm i toppen av første boble.
5. omgang: Hekle 2 bobler mellom hver boble fra forrige omgang. Hver boble hekles slik: kast tråden om heklenålen, stikk den under masken og trekk opp tråden, la den nye tråden være like lang som du ønsker lengden på boblen = 3 masker på heklenålen. Gjenta 1 gang til på samme måte = 5 masker på heklenålen. Kast tråden om heklenålen og trekk tråden gjennom alle maskene, hekle 1 lm = 1 boble. Hekle 24 bobler som forklart, riv av tråden og trekk den gjennom lm i første boblen.
6. omgang: Skift til Lys Lilla og fest tråden med 1 kjm mellom de 2 første boblene på omgangen. I mellomrommet hekles det slik: *1 fm, 3 st, 1 fm. Hopp over 2 bobler*, gjenta fra * til * 12 ganger. Riv av tråden og trekk den gjennom kjm i første boblen.

broen-hatt-Lys:mørk-lilla10
SkappelxIdaBroen60

Er du nybegynner?

Alle kan lære seg å strikke eller hekle, det er et løfte vi med hånden på hjertet kan gi deg! Har du pågangsmot og lyst er ikke bare strikking noe du får til, men du vil merke at det følger med en rekke gode følelser på veien.

 

De fleste som starter å strikke, slutter aldri. Tenk at du kan skape noe helt selv! Ingenting slår følelsen av å bruke tid på å skape noe, for så å høre de som sier ”Hvor har du kjøpt den genseren der?” og kunne svare ”Den har jeg laget helt selv!”

 

Instruksjonsvideoene våre hjelper deg å sette i gang!

 

Vil du se flere videoer kan du klikke HER.

 

Anbefalt førstegangsprosjekt

Skappelgenseren er bestående av fire deler. Et forstykke, et bakstykke og to ermer. Disse syr du sammen tilslutt, og vipps har du en strikkegenser du har laget helt selv!

 

Kommer du deg gjennom strikkesettet til Skappelgenseren er du allerede langt på vei til å bli en super-strikker! Du lærer hvordan du strikker rettmasker og vrangmasker, legger til masker og feller av masker. Dette er de teknikkene som brukes for å strikke de aller fleste plagg fra oss.