Pust er tråden som forener oss alle

Noe av det viktigste vi kan gjøre for oss selv når vi står i stress, er å puste. Og nettopp pusten er inspirasjonen bak Skappels nye kolleksjon, som for første gang består av både klær og strikk.

Rom til å puste

 

Fra dag én har Skappel sine plagg vært preget av at de er myke, behagelige og strikket i deilige farger. Nå lanserer de en ny kolleksjon, PUST, som i tillegg til strikk, også består av ferdige plagg.

 

- Vi ønsket å utvikle vakre plagg vi selv vil style strikkegensere med. Og disse må selvfølgelig også være like deilige å ha på seg. For selv om du ønsker å kle deg elegant, skal det ikke være ubehagelig, forklarer Dorthe Skappel.

Daglig leder i Skappel, Marthe Skappel, forteller at klærne har samme egenskaper som strikkeplaggene; de er laget i myke kvaliteter og vakre farger.

- Det er viktig for oss å skape rom for å både uttrykke seg, og for å bevege seg. Føler du deg vel, stråler du det samme ut til verden. Strikkeplaggene er derfor laget i vår nye kvalitet MYK Norsk Lamull, og de ferdige plaggene er utviklet i andre behagelige kvaliteter som fin merinoull og cashmere, forteller hun.

 

- Skjønnhet skal ikke være trangt og bevegelseshemmende. Vår visjon er at plaggene, uansett om de selges ferdige eller som strikkesett, skal være med på å gi rom til å være seg selv og rom til å puste, forklarer Dorthe.

 

For det er nettopp pusten som har inspirert Dorthe Skappel i arbeidet med denne konseptkolleksjonen.

 

- Vi lever i en veldig åpen verden og all informasjonen vi har tilgjengelig kan til tider bli overveldende og voldsom. Å finne tilbake til den dype pusten, er avgjørende for å fungere optimalt i hverdagen, mener hun.

Meditativ strikk og strikkeglede

 

Selv om kolleksjonen også består av ferdige plagg, er det fremdeles strikk og formidling av strikkeglede som er kjernen i Skappel sin virksomhet.

- Vi finner alle forskjellige måter å blokkere ut inntrykkene som gjør oss urolige. For meg er det å strikke. Når det myke garnet sklir mellom fingrene og jeg må konsentrere meg om et intrikat mønster, så kjenner jeg hvordan pusten går rolig og uanstrengt fra magen og opp. Tankene får hvile, for alt jeg konsentrerer meg om er det jeg har mellom hendene. Dette vil jeg fortsette å formidle til andre, forteller Dorthe.

 

Modellen adopterte ideen til eget liv

 

Bildene fra fotoshooten for den nye konseptkolleksjonen skal formidle kontrastene i hverdagen og hvordan strikkesettet kan få oss til å logge av. Den danske og italienske modellen Luna Christensen som skulle formidle dette til kamera, hadde ikke strikket noe særlig tidligere. Likevel ble hun bitt av basillen i løpet av dagene hun tilbragte med Skappel.

 

- Konseptkolleksjonen ble skutt i metropolen Milano. Som vanlig er det mye støy på en fotoshoot, og med Milanos pulserende vibber, ble det ekstra intenst. Tanken var at vi skulle formidle hvordan et strikkesett kan få deg til å koble av. Da var det spesielt gøy å se hvordan Luna faktisk forsvant inn i strikkesettet, forteller Dorthe entusiastisk.

 

Modellen Luna Christensen kan selv fortelle at strikking har blitt en del av hennes hektiske hverdag i Milano.

 

- Jeg er helt besatt! To dager etter fotoshooten bestilte jeg garn og pinner, og lærte meg å strikke gjennom YouTube. Nå strikker jeg overalt! Jeg reiser endel gjennom jobb, og det er mye ventetid. Jeg strikker på toget, på flyet og når jeg venter på castings, forteller hun entusiastisk.

 

Luna kan også fortelle hvordan strikk faktisk får henne til å slappe ordentlig av.

 

- Strikking løsriver meg faktisk fra telefonen. I stedet for å scrolle når jeg kjeder meg, så strikker jeg.

Konseptkolleksjonen kan kjøpes via Skappel sine hjemmesider, skappeloslo.com fra 23.03. De strikkede plaggene kan kjøpes som strikkesett eller som ferdigstrikkede plagg. Strikkesettene kan også kjøpes i utvalgte garnbutikker rundt om i landet.

Foto: Filippo Tarentini

Film: Andrea Dutto

Ansvarlig hos kunde: Marthe Skappel, Bettina Loen, Arielle Angeles

Konsept og Art Direction: Fresco Creatives / Sidsel Brorsen

Hår og sminke: Anna Pelligrini

Modell: Luna Berger Christensen