VÅR SATSNING | NORSK LAMULL

«Innimellom ser man ikke skogen for bare trær.»

 

Det er et gammelt uttrykk som benyttes når man ikke ser helheten, men blir oppslukt av en liten detalj. For jeg så rett og slett ikke verdien i sauen fra mitt eget land i glansen fra alpakkaen. Det måtte en pandemi til. Da covid-19 slo til med full kraft og all import av alpakkaull fra Peru ble nærmest umulig, måtte vi åpne øynene og vende blikket hjemover.

 

I min barndom var sauens ull synonymt med kløende, stikkende garn. Heldigvis har mye skjedd siden jeg fikk utslett i mammas hjemmestrikkede restegarngensere.

 

Lamullgarnet som er brukt for å utvikle våre tre nye Skappelgarn kvaliteter, er både mykt og behagelig. Og fremdeles med ullas egenskaper i behold. Sauens ull er nemlig perfekt for vårt klima, og tåler mye bedre å bli utsatt for en snøbyge eller lett sommerregn.

 

På jakt etter den beste ulla fant vi enormt mye stolthet blant sauebønderi Norge. Dyrene får gå ute på enga i friskt gress og blir ivaretatt etter alle kunstens regler. Sauens ull er nesten som vårt eget hår. Har du det bra i livet og spiser sunt, variert og næringsrikt, så merkes det på både styrken og glansen i håret. Det samme gjelder ulla fra sauen.

 

Det er ikke noe galt med hverken mohair-, kasjmir- eller alpakkagarn, men jeg er nesten flau over å innrømme at jeg hadde så lite kunnskap om vår egen ressurs at jeg overså verdien i sauene som bokstavelig talt hoppet rundt bena mine.

 

Jeg håper dere vil like våre tre nye garnkvaliteter utviklet i Norsk Lamull like mye som meg.

 

Myk Norsk Lamull

Myk Norsk Lamull er en kvalitet produsert med 78% Norsk Lamull og 22% Polyamid.

Kvaliteten er slitesterkt, holder fasongen, og kan oppleves som en litt mer robust kvalitet.

Løpelengde pr. nøste (50 gr) = ca 110 meter.

001

Suri Norsk Lamull

Suri norsk lamull: Et garn laget av 40% bomull og 60% Norsk Lamull.

Kvaliteten er laget av lange ull-fibre som er tvunnet rundt en tynn tråd

av bomull, som gjør garnet ekstremt lett og luftig.

Løpelengde pr. nøste (50 gr) = ca 135 meter.

5001

Spinnvill Norsk Lamull

Spinnvill er en kvalitet bestående av 100% Norsk lamull.

Garnet er mykt og glansfullt.

Løpelengde pr. nøste (50 gr) = ca 110 meter.