Skappel x Rosa sløyfe - Skappel

ÅRETS VIKTIGSTE PLAGG

 

I 2020 stod Skappel-familien, Dorthe Skappel, Maria Holzweiler Skappel og Marthe Skappel bak designet av årets Rosa sløyfe-pin. I år har Skappel hatt gleden av å designe en Rosa sløyfe-genser. Resultatet er et design i kjent Skappel-stil, strikket i nyheten Myk Norsk Lammeull.

 

- En ære

Som en naturlig forlengelse av et allerede godt samarbeid med Kreftforeningen og Brystkreftforeningen, har Skappel i år designet en Rosa sløyfe-genser.

 

- Det har vært en ære å få designe Rosa sløyfe-genseren. Likevel har det også vært en vanskelig oppgave. Jeg ville så gjerne lage en genser som viste et tydelig budskap, og som samtidig ville falle i smak hos så mange som mulig, forteller Dorthe Skappel, som har designet plagget.

Skappel-design

Dorthe har løst oppgaven på klassisk «Skappel-vis», og resultatet er et trendy og behagelig plagg. Genseren er litt oversized slik at du kan gjemme deg vekk, men samtidig føle deg fin. Fargen på designet er litt mer subtil enn tidligere Rosa sløyfe-gensere.

 

- Den klassiske rosa fargen er tonet ned til en mer pudret rosafarge, men til gjengjeld er sløyfen sterkt til stede i plaggets mønster som vises både foran, bak og på ermene, forklarer Dorthe.

 

I tillegg til genseren har Dorthe også designet en heklet hatt som står i stil til plagget, heklet i samme garnkvalitet og farge.

Nyheten Myk Norsk Lammeull

Plaggene strikkes i nyheten fra Skappel, «Myk Norsk Lammeull». Marthe Skappel, daglig leder i Skappel, forteller at dette er en kvalitet de har arbeidet lenge med å fremstille, og som de nå gleder seg stort over å kunne introdusere i forbindelse med lansering av Rosa sløyfe-genseren.

 

- Det er første gang Skappel lanserer en garnkvalitet laget i norsk lammeull. Kvaliteten er produsert med en spesiell teknikk der fibrene i norsk lammeull blir blåst inn i en strømpe av polyamid. Dette gjør at garnet oppleves lett og luftig, og plagg strikket i kvaliteten ikke blir så tunge, samt holder fasongen godt.  I tillegg er Norsk lammeull slitesterkt, som gjør at plagget vil leve lenge, forklarer Marthe.

Tidlig oppdagelse

Rosa sløyfe-aksjonen setter i år søkelyset på tidlig oppdagelse. Koronapandemien har gått kraftig utover brystkreftstatistikken. Tall fra Kreftregisteret viser at det var 300 færre brystkrefttilfeller i 2020 enn i 2019. En så stor nedgang har aldri før vært registrert for brystkreft fra ett år til et annet. Det er derfor viktigere enn noen gang at vi kvinner kjenner etter og oppsøker hjelp.

 

Skappel donerer 10% av alle salgsinntekter fra årets Rosa sløyfe-genser til aksjonen.

 

- Jeg håper du som strikker årets Rosa sløyfe-genser bærer plagget med stolthet. Vel vitende om at du har bidratt med å støtte en av året viktigste aksjoner, avslutter Dorthe.